Peam'e Hoşgeldiniz. İtü Çekirdek Kuluçka Merkezine Kayıtlı!

Ücretsiz E-Ticaret Sitesi Nasıl Açabilirim?

Ürettiğiniz ürünleri yada mağazanızın ürünlerini internetten satmak için ücretsiz e-Ticaret altyapısına nasıl sahip olursunuz? Gelin detayları birlikte inceleyelim.

Merhaba dostlar Ben Semih, ücretsiz bir eticaret sitesi nasıl açarsınız? Evet yanlış duymadınız Sıfır TL ile nasıl e-ticarete başlanılır? Eğer e-ticaret yapmak istiyorsanız lütfen bu yazıyı sonuna kadar sabırla okuyun, sizlere süper tüyolar vereceğim.

İnternetten ürün satmak istediğinizde aslında elinizde birden fazla seçenek mevcut. Bunlar;

  • Pazaryerleri ( Trendyol, hepsiburada, n11, amazon, gittigidiyor, ePttAvm vs. ) gibi bunları çoğaltabiliriz.
  • İnstagram & Facebook’tan ürünlerinizi satabilirsiniz
  • Ücretli e-Ticaret altyapısı kiralayabilirsiniz.


Öncelikle hedeflerinizi ve ne yapmak istediğiniz konusunda karar verin. Pazaryerlerinde hızlı ve çok satış yapabilirsiniz, fakat komisyon oranları ve pazaryerlerinin koyduğu katı kurallar nedeniyle bu satışlar sizleri tatmin etmeyebilir. Kendi e-ticaret sitenizi açmak istediğinizde ise hazır platformları kullanabilirsiniz veya ücretsiz olan opencart gibi sistemleri tercih edebilirsiniz. Aslında ücretsiz olarak diyorum fakat tamamen yanlış bilgi sonuç itibariyle yıllık bir hosting masrafınız, güncelleme ve bakımlar için yazılımcı ücreti vb. Durumlar mutlaka olacaktır. Hazır yıllık ödeme yaptığınız altyapılarla hemen hemen aynı fiyata denk gelecek.

Bugün ben size tamamen farklı bir sistemden bahsetmek istiyorum. Kullandığınız kadar ödeyeceğiniz ve tamamen ücretsiz olarak başlayabileceğiniz bir altyapı olan PEAM’den size bahsedeceğim.

Peam, Mağazalar veya Tüketiciler için; yeni nesil e-Ticaret deneyimi sunan bir girişimdir. İTÜ Çekirdek kuluçka merkezine kayıtlı bu girişim sizlere sadece 3 dakikada kendi eticaret sitenizi oluşturmanıza imkan sağlıyor. Hemde hiç bir ücret almıyor. Peam’in geliştirdiği mobil uygulama ilede tüm e-ticaret süreçlerini ve sitenizi cep telefonunuzdan yönetebiliyorsunuz.

Ödeme almak için günlerce sanal pos firmalarına yalvarmak zorunda kalmıyorsunuz. Evet yanlış duymadınız yalvarmak dedim. Çünkü genelde sanal pos firmaları kolay kolay pos vermez, orayı değiştirin bunu böyle yapın gibi kurumsal bir çok detayı mevcut bu süreçler sizi gerçekten çok yıpratabilir. Peam ödeme altyapısını size sitenizi açar açmaz ücretsiz olarak sunuyor. %1,89 oranı gibi cazip komisyon oranlarıyla kredi kartıyla ödeme almanıza aracılık ediyor. Ödeme altyapısı olarak param ve iyzico ortaklıkları mevcut.

Artık gerçek zamanlı bir e-Ticaret siteniz var ve kredi kartıyla ödeme alabiliyorsunuz fakat sattığınız ürünleri müşterinize nasıl ulaştıracaksınız? Lojistik e-Ticarette en büyük sorunlardan bitanesi. Peam sizin için kargo firmasıylada anlaşmasını yaptı. 5KG/desiye kadar ürünlerinizi sadece 13TL gibi rakamlardan Türkiye’nin her noktasına gönderebiliyorsunuz. Evet normal göndericiye göre ortalama %60 daha uygun fiyata artık kargo gönderebileceksiniz. İsterseniz yakın lokasyonlara kargo ücretini geçmeyen fiyatlarla kurye ile ürünlerinizin teslimatını hızlı bir şekilde yapabileceksiniz.

30’dan fazla entegrasyona sahip altyapı ile Peam tamamen ücretsiz olarak kullanmaya başlayabilir ve sonrasında entegrasyon marketinden size gerekli entegrasyonları satın alarak omnichannel satışlarda yapabilirsiniz. Omnichannel yani çok kanallı satış derken şundan bahsediyorum;, Peam’e yüklediğiniz tüm ürünleri aynı anda Trendyol, hepsiburada gibi pazaryerlerinde de satışa çıkarabilir, satışlarını yapabilir siparişlerinizi ise PEAM’in tek panelinde toplayabilirsiniz.

 

Hemen Başlamak için lütfen mağaza başvurunuzu yapın >

Benzer Konular

Mobil uygulamayı indirin

iOS veya Android telefonunundan kolay ve hızlı alışveriş yapabilirsin!

Peam Yeni Nesil e-Ticaret®
Peam @ 2021 Copyright Alışveriş İçin İşin İçin ENG