Peam'e Hoşgeldiniz. İtü Çekirdek Kuluçka Merkezine Kayıtlı!

İnternetten Ürünlerimi Nasıl Satabilirim?

Merhabalar sevgili Peam takipcisi, son zamanlarda artan işsizlik, ekonomik sorunlar ve hayat pahalılığından dolayı ya çalışacak iş bulamıyor yada malesef kazançlarınız yetmiyor olabilir. Bazen ek gelir elde etmek için bazense de tam zamanlı olarak evinizden hatta oturduğunuz yerden ürettiğiniz ürünleri veya becerilerinizi paraya çevirmek istiyor olabilirsiniz. Bizler size bu yolculuk esnasında rehberlik etmeye hazırız. Bu makale'de sizlere internet üzerinden nasıl satışlar yapabileceğinizin tüyolarını. vereceğiz. 

Öncelikle ürünlerinizi belirleyin, fotoğraflarını çekin ve piyasa araştırması lütfen yapın. Ürünlerinizin benzerlerini internette bulup ne kadar satılıyor bakmanızı öneririz. Sonrasında kendiniz bu ürünleri ne kadar ürettiğinizin maliyetini çıkarın ve ne kadar satacağınızı belirleyin.Kâr marjınızı ekledikten sonra, internetten satış yapabileceğiniz kanalları oluşturun. Peki nerelerde, nasıl satışlar yapılabilir?

  1. Pazaryerlerinde satış
  2. Sosyal medya'da satış
  3. Kendi web sitenizde satış
  4. Peam'de Satış

1. Pazaryerlerinde Satış Nasıl Yapılır? Avantajları, Dezavantajları Nedir?

Şuan Türkiye'de en çok satış yapılan platformlar arasında sırasıyla; Trendyol, Hepsiburada, N11, Gittigidiyor, Çiçeksepeti, Amazon gibi pazaryeri sistemleri bulunuyor. Buralardan satış yapmak için öncelikle şirket bilgilerinizle ve kişisel bilgilerinizle başvuru yapmanız ve sözleşmeler imzalamanız gerekiyor. Malesef kolay bir süreç değil. Eğer sıfırdan başlıyorsanız ve bir şirketiniz yoksa pazaryerlerinde satış yapamayacaksınız. Eğer satış yapmak istersenizde malesef %10 ila %25 arasında ortalama olarak komisyon ödeyecek, kampanyalara zorunlu katılmak ve iade süreçlerinizi istediğiniz gibi yönetemeyeceksiniz.Çok satış yapabilirsiniz, fakat çok komisyon ödeyecek ve fazlaca sorunlarınız çıkabilir. Kendi markanızı oluşturma konusunda da problemler yaşayabileceğinizi unutmamanızı öneririz.

 

2. Sosyal Medya'da Satın

Ürünlerinizi bir sosyal medya hesabı alarak, pazarlamaya başlayabilirsiniz. Sadece havale ile ödeme alabilirsiniz. Kargo gönderim maliyetleride sizin için yüksek olacaktır ilk etapta. 

 

3. Kendi Web Sitenizi Kurun, Satışlarınız Yapın.

Kendi web sitenizi kurmanız için öncelikle sermayeniz olması gerekiyor. Ücretsiz altyapıları tercih etmenizi önermeyiz. Çünkü en ufak bir hatada yazılımcı bulmanız, sorunu gidertmeniz hem uzun sürecek hemde maliyetli olacaktır. Ayrıca ücretsiz altyapılarda da hosting, bakım, destek gibi ödemeleriniz olacağı için aslında bir yazılım şirketinden alacağınız e-ticaret paketi sizlere yıllık ödeyeceğiniz rakamlarla hemen hemen aynı rakama gelecektir.

Hazır bir e-ticaret sitesi kurmak isterseniz ortalama olarak 3.000tl ila 10.000tl arasında bir sermaye ayırmanız gerekebilir. Ayrıca sanal pos anlaşması ve kargo anlaşması yapmanız lazım. Bu anlaşmaları yapabilmek içinde şirket olmanız ve belli bir satış yapmanız gerekiyor. Kurulum ve onay süreçleri, sözleşme süreçleride epey uğraştırıcı.

 

4. Peam yeni nesil e-Ticaret'te sitenizi açın.

Peam, üreticilerin ve tüketicilerin yeni nesil e-ticaret ile tanıştırıyor. Gerçek e-Ticaret sitenizi hiç bir kurulum ve onay süreci beklemeden sadece 3 dakikada açıp, hemen satışa başlayabiliyorsunuz. Üstelik kendi alan adınızıda kullanabiliyorsunuz. Peam e-Ticaret altyapısıyla birlikte size hazır sanal pos ve kargo anlaşmasınıda sunuyor. Düşük komisyon ve ertesi gün ödeme alabileceğiniz 1,89 komisyon oranıyla çalışabileceğiniz bir platform. Peam sanal pos olarak TCMB lisanslı ödeme kuruluşları iyzico ve param şirketleriyle iş ortaklığı yapmaktadır. Peam size üstelik yakın konumlarınızdan müşteri bulmanızada imkan sağlayan uygulamasıyla alışverişte size sadece bir altyapı olanaği değil aynı zamanda müşteri sunan bir platformdur. Üstelik işinizi cebinize taşıyabilirsiniz. Peam PRO mobil uygulamasıyla e-ticaret sitenizi cep telefonunuzdan yönetebilirsiniz.

Peam ile. hemen satışa başla

 

Altyapınızı kurdunuz ve satacağınız ürünlerinizi belirlediyseniz artık e-Ticaret'e başlayabilirsiniz. Bol kazançlar dileriz.

Benzer Konular

Mobil uygulamayı indirin

iOS veya Android telefonunundan kolay ve hızlı alışveriş yapabilirsin!

Peam Yeni Nesil e-Ticaret®
Peam @ 2021 Copyright Alışveriş İçin İşin İçin ENG